Het geheime recept...

26-08-2016

Voor ongeveer 12 stukken heb je nodig: 

 

  • 250 gr in stukjes gehakte dadels, ongeveer een kwartier geweekt in heet water
  • 100 gr amandelmeel (te vervangen door speltmeel)
  • 75 gr (rauwe) cacao 
  • 100 gr fijn geraspte courgette zonder schil
  • 2 eieren
  • 200 gr ontgeurde kokosolie (als je een kokossmaak wilt, gebruik dan de extra virgin versie) 
  • snufje zout
  • 0,5 tl bakpoeder
  • Optioneel: gehakte walnoten

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Laat de kokosolie vloeibaar worden op een heel laag vuurtje
  • Knijp de dadels uit, doe de dadels in de blender, samen met de kokosolie en de eieren en meng tot een vloeibaar geheel (niet te lang, dan gaan de eieren te hard schuimen en zal de brownie te luchtig worden)
  • Meng het meel, de cacao, het zout en het bakpoeder met een garde door elkaar in een mengkom
  • Meng het dadelmengsel door het ‘droge’ mengsel en schep goed door totdat alles goed gemengd is (dit gaat goed met een pannenlikker)
  • Meng eventueel de gehakte walnoten er doorheen
  • Rasp de courgette boven het mengsel en schep het goed door
  • Bekleedt een ovenschaal met bakpapier en schenk het brownie mengsel hier in
  • Vlak de bovenkant iets af


Bak de brownie in ongeveer 30/40 minuten gaar, afhankelijk van je oven en ovenschaal. Het is handig een platte schaal of bakvorm te gebruiken, dan krijg je echt een goede brownie vorm. 
Laat de brownie goed afkoelen, de binnenkant blijft plakkerig.
De brownie is op z’n lekkerst als hij een nachtje rust heeft gehad in de koelkast! Dus geduld is in deze een schone (en zeker niet makkelijke) zaak. 

Bewaren gaat goed in de koelkast in zilverfolie, of vries de brownie in, ingepakt in bakpapier met huishoudfolie er omheen.

...and last but not least, ENJOY!