Glutenvrije wraps

28-09-2016

Waar de meeste wraps van tarwe worden gemaakt, maken wij onze wraps van boekweitmeel. Boekweit is een plant. Het eetbare zaadje zit in een dunne steel. Boekweit is daarmee geen graan, maar een pseudo-graan. En dus heel fijn verteerbaar voor de mens en bij uitstek ideaal voor mensen met een glutenallergie of intolerantie. Tevens zit boekweit vol met magnesium, kalium en fosfor, uiterst gezond korstje dus die wraps van ons!

We rollen ze ook niet op, zoals je misschien vaak wel gewend bent. Plat op je bord, als een pannenkoek. En rijkelijk belegd met lekkers, gezond lekkers! Met de keuze uit een vegetarische (gevuld met feta), veganistische (gevuld met hummus) of vlees (biefstuk of kip) wrap, hopen wij voor ieder wat wils te brengen. Natuurlijk vinden we het ook heel leuk om tips en ideeën te ontvangen voor onze altijd wisselende kaart. Wat is jouw favoriet?

 

Recept voor 1 boekweitwrap:

  • 40 gram boekweitmeel
  • 80 ml water

Meng het water met het meel en zorg dat er een dun beslag ontstaat. Plaats een pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Giet 1 lepel olijfolie, ghee, kokosolie of een andere olie naar wens in de pan en schenk het beslag in de pan. Blijf er bij maar wacht tot de wrap uit zichzelf los komt van de pan, dat is het juiste moment om de wrap om te draaien en ook de andere kant goudbruin te bakken. 

Beleg naar keuze! Heerlijk met hummus en/of geitenkaas!