Voedzame rode linzensoep

04-04-2017

  • Knoflook, 1 teentje
  • Rode ui, 1 grote of 2 kleintjes
  • Peen, 2 grote
  • Gepelde tomaten (mag ook uit blik), 2 blikken
  • Rode linzen, 2 koffiekopjes
  • Paprika, 2 rode
  • Kikkererwten, 2 blikjes
  • Bouillonblokjes (gistvrij), 4 -5 blokjes
  • Komijn, snufje
  • Cayennepeper, minder dan een snufje (wees voorzichtig!)
  • Kardemom, snufje of 2 :-)
  • Kaneel, snufje, snufje, snufje als je er van houdt

 

  • Bak het uitje en de knoflook aan in een soeppan met flink wat olijfolie
  • Snijd de peen en paprika in stukken, makkelijk om ze klein te houden
  • Bak deze even mee met het uitje en de knoflook
  • Voeg de kruiden toe
  • Voeg de gepelde tomaten en de linzen toe en vul aan met water, alles staat onder water
  • Voeg de bouillon blokjes toe en roer het geheel
  • Laat zachtjes koken voor een klein half uurtje
  • Voeg de kikkererwten toe en laat nog even pruttelen

 

Haal de pan van het vuur en ga even kort met de staafmixer door je soep, zo worden hele grote stukken fijner maar behoudt je toch een volle maaltijdsoep

 

Enjoy :-)